Ana Sayfa
Duyurular
31 Madde Kapsamında Ek Ders Ücretli Alım İlanı

31 Madde Kapsamında Ek Ders Ücretli Alım İlanı

Sakarya Üniversitesi TÖMER Türkçe Öğretim Elemanı Alımı İlanı

 

Sakarya Üniversitesi TÖMER Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi Ek Ders Ücretli Türkçe Öğretim Elemanı Alımı Hakkında Duyuru

Sakarya Üniversitesi, TÖMER’de görevlendirilmek üzere bir (1) ek ders ücretli Türkçe öğretim görevlisi alacaktır. Başvuru, sınav süreci ve çalışma koşullarıyla ilgili bilgiler ayrıntılı olarak aşağıda verilmiştir:

Başvuru Koşulları:

* "Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Dilbilim ve Çağdaş Türk Lehçeleri" bölümlerinin dört yıllık lisans programlarından mezunu olmak.

* Alanında yüksek lisans yapmış olmak.

* Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikasına sahip olmak.

 

Başvuru Süresi

Adayların 9 Ekim 2024 saat 12.00’ye kadar aşağıdaki belgeleri sağlayarak Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürlüğüne, şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

* Dilekçe

* Diploma fotokopisi

* İki adet fotoğraf

* Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

* Fotoğraflı özgeçmiş (CV)

* Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretim Sertifikası

* Tecrübelerini gösterir nitelikte belge (varsa)

 

Sınav Tarihi ve Sınav Yeri

10 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00’da Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü TÖMER Binası

Sınav Hakkında

Sakarya Üniversitesi TÖMER’de Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı olmak üzere başvuruda bulunan adaylara, 2 aşamalı bir sınav uygulanır:

İlk aşama, 25 sorudan oluşan çoktan seçmeli test ve açık uçlu sorulardan oluşan bir sınav uygulanır. Sınavda Yabancılara Türkçe Öğretimi alanı ile ilgili konuları içeren sorular yer almaktadır. Yazılı sınavlar en az 3 kişilik bir kurul tarafından değerlendirilir. Adayın yazılı anlatım becerisinin de dikkate alındığı ve adaylara 60 dakika sürenin verildiği sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı bulunup öğleden sonra saat 14.30’da yapılacak sözlü sınava girebileceklerdir.

İkinci aşama, adayların sözlü anlatım ve karşılıklı konuşma düzlemlerindeki becerilerinin en az 3 kişilik bir kurul aracılığıyla BAŞARILI veya BAŞARISIZ olarak değerlendirildiği Sözlü Sınav aşamasıdır

Kişisel bilgiler, alan bilgisi, genel kültür vb. konularda soruların sorulduğu ve yaklaşık 20 dakika süren Sözlü sınavda, adaylar telaffuzlarındaki doğruluk, konuşmalarındaki akıcılık, vurgulamalarının yerindeliği, anlatımlarının açık ve duru oluşu vb. açılardan değerlendirilmektedir. Bu aşamada adayın özgeçmişi, kişisel donanımı, alanıyla ilgili deneyimleri, aldığı sertifikalar gibi etmenler de göz önünde bulundurulmaktadır.

Görevlendirme ve Çalışma Koşulları

Bu metin sözlü ve yazılı sınav süreçlerini tamamlayıp Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı olarak görevlendirilmesi planlanan öğretim elemanlarını bilgilendirmek amacıyla oluşturulmuştur.

Sakarya Üniversitesi TÖMER’in yönetmeliği ve bu çerçevede oluşturulan yönergeler, Sakarya Üniversitesi TÖMER’in kurumsal kimliği, misyonu ve vizyonu da göz önünde bulundurularak hazırlanan Sakarya Üniversitesi TÖMER Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı, çalıştırılma koşulları ile söz konusu öğretim elemanlarının görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Sınav sürecini tamamlayan ve başarılı olan kişilerin isimleri, işe başlatılmak üzere Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne sunulur.

Sakarya üniversitesi Rektörlüğünün onayladığı isimler artık birer TÖMER Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı’dır.

Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı görev süreci Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nün onayı sonrasında başlar.

Sakarya Üniversitesi TÖMER, öğretim elemanı ihtiyacı doğrultusunda görevlendirmek üzere bir portföy oluşturur. İhtiyaç anında portföy içerisinde yer alan Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı sigorta girişlerini de yaparak ihtiyaç duyduğunda görevlendirir.

Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde görev alan Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı, TÖMER’de kendisine verilen görevleri aksatmamak koşuluyla başka bir kurum veya kuruluşta çalışabilir.

Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde görev alan Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı’nın haftada 40 saate kadar ders yükü olabilir; bu öğretim elemanlarına YÖK Kanununun İlgili maddesinde belirtilen Ders ücreti ödenir.

Ek Ders Ücretli Öğretim Elemanı, ders verme dışında, TÖMER’in kurum olarak yaptığı projelerde de görevlendirilebilir.

 

TÖMER Merkez Müdürlüğü İletişim Bilgileri

Adres: Sakarya Üniversitesi, Esentepe Kampüsü TÖMER Binası   54100 Serdivan- SAKARYA

Telefon: +90 (264) 295 55 20

e-Posta: tomer@sakarya.edu.tr