Ana Sayfa
Duyurular
Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı
TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 22 (EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ/UZAKTAN EĞİTİM)----FOR TEACHERS ONLY

(YTÖ) Türkçenin Yabancı Dil olarak Öğretimi Sertifika Programı 22  (Eğiticilerin Eğitimi-Uzaktan Eğitim)   için lütfen aşağıdaki ayrıntılı bilgileri okuyun!

NOT: Lütfen kayıt olurken adınızın ve soyadınızın HEPSİNİ BÜYÜK HARFLERLE yazınız.

 

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÖMER) tarafından uzaktan öğretim yoluyla başlatılacak olan Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı aşağıdaki takvim ve bilgiler doğrultusunda uygulanacaktır.

BAŞVURU TARİHLERİ

16 Şubat- 15 Mart 2024

DERSLERİN BAŞLAMASI, SINAV VE STAJ BİLGİLERİ

DERSLERİN BAŞLAMA TARİHİ: 18 MART2024
SINAV TARİHİ: 5 NİSAN 2024                                           (Telafi Sınavı: 6 Nisan 2024)
STAJ BAŞLAMA TARİHİ: 25 MART 2024

ÜCRET:    2000 TL

*Programımız kontenjanları 50 kişi ile sınırlı olup kontenjanın dolması halinde ilan yayından kaldırılacaktır.

**Staj/uygulamalar belirtilen tarih aralığında kursiyerin 30 saatlik aktif katılımcı/gözlemci olarak ders ortamına girmesi şeklinde olacaktır. (Staj yüz yüze olacaktır.)

*** Videolar üzerinden anlatılacak dersler ve sisteme yüklenen ders içeriklerini kapsayan test usulü online olarak sınav yapılacaktır. 60/100 alanlar başarılı sayılarak sertifika almaya hak kazanacaktır.

**** Kursiyerlerimiz için başvurular bitip sertifika programı başladığında whatsapp veya sisteme kayıt olurken kullandığınız e-maillerle grup oluşturularak tüm bilgilerindirmeler grup üzerinden yapılacaktır. Bu sebeple kayıt yaparken cep telefonu numaranızın  doğruluğundan emin olunuz.

KAYIT SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ

Kesin kaydınızı yaptırmak için aşağıdaki belgelerin PDF veya JPEG formatında olması gerekir. 

Aşağıdaki belgeleri taratıp sisteme (https://tombis.sakarya.edu.tr) yükleyip kaydınızı online olarak yaptırabilirsiniz.

KAYITTA İSTENECEK BELGELER:

Nüfus cüzdanı fotokopisi (RESİMLİ KİMLİK),

Diploma veya not durumunu gösteren transkript

NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

Başvuru ve ödemeler https://tombis.sakarya.edu.tr web adresinden yapılmaktadır.

Kayıt olurken (bilgiler sertifikada sistem tarafından basılacağı için) istenilen bilgileri eksiksiz giriniz. (e-mail, Ad-Soyad, Kimlik No, Ülke, Telefon)

Gelen e-maili onayladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

"Sertifika Programı Başvurusu" altında yer alan "YTÖ Sertifika Programı Başvurusu" alanından programa başvuru yapabilirsiniz.  

Not: Ödemeler Bank Kart ile yapılacaktır.

SERTİFİKA PROGRAMI SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ

Sertifika programında eğitimler uzaktan öğretim yoluyla video ders şeklinde verilecektir.

Kayıt yaptıran her kursiyere özel kullanıcı adı ve şifresi verilecek. Kursiyerler, bu kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak internetin olduğu her ortamda istediği zaman her dersin videolarını izleyebilecek.

Program başladığında kursiyerlerimize ders porgramı gönderilecektir.

 Her derse ait ders notları  sisteme yüklenecek ya da whatsapp üzerinden  kursiyerlerin hizmetine sunulacaktır. Kursiyerler, Sakarya Üniversitesi TÖMER'de  30 saatlik  derslere gözlemci olarak girerek 30 saat de uygulama dersi almış olacaklar.

Yine ayrıca, belirlenen bazı dersler için sanal sınıflar oluşturularak kursiyerlerin akademisyenlere canlı olarak ulaşma imkânı sağlanacaktır.

Böylelikle kursiyerler 90 saat eğitim almış olacaktır.

Uzaktan eğitim (video ders, sanal sınıf-canlı ders) ve uygulama/staj sürecinden sonra online olarak sınav yapılacak ve 100 üzerinden 60 puan alan kursiyerlere Sakarya Üniversitesi (Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü imzalı) onaylı sertifika verilecektir. Online sınavda 60 puanın altında not alanlar başarısız olacak bu kursiyerler için takvimde belirlenen zamanda telafi sınavı yapılacaktır.

BAŞVURU YAPABİLECEK BÖLÜMLER: Aşağıdaki bölüm ve programların son sınıf öğrencileri (3. sınıf olup yaz itibariyle 4. sınıfa geçecek olanlar da son sınıf öğrencisi olarak değerlendirilecektir.) veya mezunları başvuru yapabilir.

Eğitim Fakültelerinin

         Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Yabancı Diller (İngilizce Öğr., Fransızca Öğr., Almanca Öğr., Arapça Öğr. vd.) Programları

Fen Edebiyat/İnsan ve Toplum Bilimleri/Edebiyat/Beşeri ve Sosyal Bilimler/DTCF Fakültelerinin

         Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Halk Bilimi, Dilbilim, Filoloji ve Yabancı Diller Bölümleri (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı vd…), Çeviribilim/Mütercim-Tercümanlık Bölümleri

İlahiyat Fakültesi, Yurtdışındaki Üniversitelerin dil/dil öğretimi veya filoloji ile ilgili bölümleri

Not 1: Gerekli bölüm ve şartları sağlayan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ve mezunları da başvuruda bulunabilir.

Not 2: .Kontenjan olması ve talep olması durumunda; Türkçeyi ve Türk kültürünü yabancılara öğretmesi öngörülen bir lisans programı mezunları da bu sertifikayı hangi amaçla almak istediklerine-nerede/nasıl kullanacaklarına dair dilekçe yazarak başvuruda bulunabilirler. (DİLEKÇENİZ ONAYLANMADAN LÜTFEN BAŞVURU YAPMAYINIZ!)

Not 3: Bu bir sertifika programı olup bu sertifikaların geçerliliği ve kullanım alanı; kendisini Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında geliştirmek isteyenler veya mülteci kamplarında, özel-resmi Türkçe hazırlık kurslarında, yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitmenlik yapmak isteyenler için kişisel gelişim belgesi olarak düşünülmelidir. 

Başvuru veKayıt ve için lütfen tıklayın!

İletişim

Telefon: 0 264 295 55 27

E-posta: tomersertifika@sakarya.edu.tr